Модни тенденции за прически и топ прическа за бал 2020

Актуални този сезон са женствените ретро фризури и прибраните на кок коси

При тъмните коси тази пролет и лято са на мода топлите цветове, но обогатени с много фини виолетови, бордо или винени кичури. Идеята е цветът да не изглежда равен, а да прелива. Така обработената коса изглежда впечатляващо, отдалеч е кестенява, но в цвета й се заиграват няколко нюанса и има много обем. Това е генерална тенденция, която се налага от много години, а именно да няма равен цвят, а да се търсят винаги поне три цвята. Те или преливат един в друг под формата на много фини подредени кичури или косата изсветлява от корените към краищата.



При тъмните коси е актуална лилаво-червеникавата гама, а при светлите са на мода розово-русите цветове и прасковеното. Цветовете са много фини и могат да се носят или като цялостно боядисана коса или като кичури, които допълват основния тон. Актуални са всички бакърени, ръждиви и медни цветове, нюансирани съответно с кестеняво или русо в зависимост от това дали жената е брюнетка или блондинка.
При дължините има две основни тенденции. Ще се носят къси спортни прически, които са в тон с предстоящата Олимпиада в Лондон. Късата коса е със строга форма, но не и асиметрична. Карето остава, но в по-заоблен вариант. Бретонът е като дъга на челото - с по-дълга средна част и по-къс встрани. Самото каре е с дължина или под брадата или до средата на ухото.
Друга актуална дължина е малко под рамото. Прическата е равна, но с леко етажиране в средната част, което да придаде обем в корените и по-красиво завихряне или оформяне на къдрици в края. Така косата стои по-плътна. В последните години се завръща модата на женствената коса и прическите от 20-те, 50-те и 60-те години на миналия век.
Третата важна тенденция за пролетно-летния сезон е кокът. Той прави голямото си завръщане. Това е една от прическите с най-дълго историческо влияние. Кокът е бил символ на достолепност и власт още от миналото. Показва ниво и висок клас. Освен това кокът и прибраната коса са много удобни за носене - откриват лицето, подчертават аксесоарите на дрехата и не на последно място - жената с такава прическа стой по-интересно и се отличава от тълпата. Изберете кок и при официален повод. Буклите са красиви и романтични, но не са практични, а с кок жената може да е сигурна, че от сутринта до вечерта косата и няма да се развали, независимо дали е топло, студено или вали дъжд. Освен това така ще е много по-различна. при коковете отново има две основни линии. Едната е по-строга - геометричен кок и силно зализана коса, а другата е по-романтична и полунебрежна.

Популярни публикации от този блог

Плитките - хит при прическите през 2019

Прически