Обемна прическа на вълни

Как да си направим обемна прическа на вълни


За този тип прическа не е важно да направите косата си само плътна, но и много лъскава. Подготовка за прическата Ще имате нужда от половин шепа стилизиращ продукт. Нанесете го по върховете на косата, а после го разнесете до корените, така косата няма да се утежни. Стилизиращата емулсия прави косата по-плътна, по-лъскава и по-лесна за обработване.


прическа на вълни
Стъпка 1. Подсушете косата като я обърнете на обратно и я повдигате с ръце, за да достигне въздуха директно до корените. използвайте сешоара без накрайник, така че въздушната струя да се разпръсква. Изсушена по този начин косата придобива обем, но внимавайте да не пресушите косата си.



Стъпка 2. След като сте изсушили нанесете още веднъж стилизираща емулсия, като използвате 1/3 от предното количество. Сега пак изсушете, но този път косата да е назад. Така вълните на кичурите ще бъдат плавни и с повече обем в корените. Уверете се, че насочвате струята възкух от краищата към корените на косата.
Стъпка 3. Вземете голяма кръгла четка около 8 см. в диаметър. Отделете голям кичур коса и повдигнете с четката в корените.Бавно издърпайте така, че косата да се изпъне. Завиите кичура около четката и го издухайте със сешоара с директна струя от върха към корените. Бавно издърпайте четката нагоре и я извадете, оставете къдрицата да се охлади надолу. Фризирайте цялата си коса по този начин. Накрая използвайте пръстите си, за да фиксирате косата нагоре при корените и напръскайте с лак за коса.
Как да помогнем на косата си да расте по-бързо
Не можем да накараме косата си да расте по-бързо защото това ни е генетично заложено, но можем да й помогнем да расте със своя максимум, който й е даден по природа. Има различни фактори, които пречат на косата да расте с пълна сила, а ние трябва да ги елиминираме. Кои са тези фактори?
1.Хранене. Храненето е основно нещо за всеки процеса на растеж. Управление на балансирана диета, пълна с витамини и минерали, необходими за косата. Най-добрите продукти за растежа на косата са мазни видове риба, ядки, плодове и зеленчуци, млечни продукти. Ако ти е трудно, за да се поддържа балансирана диета - витамини за красота за жени. Тези витамини и минерални комплекси вече съдържат всички важни витамини и минерали за косата, ноктите и зъбите за здравето. Основно яжте пълноценно и пиите достатъчно вода.
2. Нередности в грижата за косата. Много е важно да разберете скалпа и типа коса и правилната грижа за косата. 3. Използвайте органични шампоани. Те може сериозно да увеличат скоростта на растежа на косата, а скалпът ви ще бъде здрав. Здрав скалп произвежда здрава коса.
4. Измийте косата си с чиста вода или преварена вода от чешмата. Не дразнете скалпа си с химикалите от чешмяната вода.
5. Не преохлаждайте косата и скалпа си в студено време. Носете шапка през зимата.
Доказани методи и маски за по-бърз растеж на косата
Маска с лук.
Вземете една глава лук го настържете на ситно, наложете го по корените на косата, сложете шапка за душ и върху нея топла шапка или кърпа. Изчакайте един час след това измийте с шампоан. Повторете един път седмично в продължение на 2-3 месеца.
Маска с горчица
Втриите свежа горчица в корените на косата и сложете шапка за душ и върху нея топла шапка или кърпа. Изчакайте 30 минути и след това измийте с шампоан. Повторете веднъж седмично в продължение на 2-3 месеца.
Маска за растеж на косата - онлайн идея
Смесват се 1 жълтък, 1 малка лъжица рициново масло и 1 малка лъжица сок от алое. Нанесете на корените на косата, сложете шапка за душ и върху нея топла шапка или кърпа.. Изчакайте един час след това измийте с шампоан. Повторете веднъж седмично в продължение на 2-3 месеца.
По-добре е да се подрязват косата с горещи ножици, тази технология пломбира косата и я предпазва от разделяне. Изплакнете косата с отвара от коприва след шампоана. Подстригвайте косата си при нарастваща луна. Това е стара тайна на отглеждане на дълга коса. Вярва се, че ако вашият стилист има "лека ръка» косата ще расте по-бързо, след неговата (нейната) подстрижка. Не забравяйте, че средната скорост на отглеждане е един сантиметър на месец. Годишно обикновено косата растат 10-12 сантиметра. Всеки вид на косата има е генетичен дължина.

Популярни публикации от този блог

Плитките - хит при прическите през 2019

Модни тенденции за прически и топ прическа за бал 2020

Прически